onsdag den 7. november 2007

Thai karrysuppe

12 personer

Ingredienser:
2 røde chili
½ ingefær
1 helt hvidløg
2 rødløg
3 gulerødder
1 porre
2 lime (kun saften)
3-4 spsk. rød karrypasta
2 ds. kokosmælk
¾ ltr. piskefløde
6 spsk. hønsefond (pulver)
5-6 ltr. vand
Salt
10 peberkorn
Gulerødder og porrer til at komme i den færdige suppe
Finthakket persille
4 kyllingefileter

Tilberedning:
I en suppegryde svitses karrypastaen i 5-6 spsk. olie
Chili (uden kerner), ingefær (skrællet), hvidløg (halveret), rødløg, gulerødder og porrer tilsættes i grove stykker og svitses med under omrøring i ca. 3 minutter.
Limesaft, kokosmælk, fløde, peberkorn, hønsefond og vand tilsættes og suppen bringes i kog (pas på at den ikke koger over pga. fløden).
Koger under låg for svag varme i 2-4 timer.
Grøntsager osv. sigtes/moses fra i dørslag og smides ud.
Suppen kommes tilbage i gryden og blendes med håndblender og smages til med salt.
Kyllingefileter koges møre og stilles til afkøling. Derefter pilles kødet af i mundrette stykker. Kyllingestykker tilsættes suppen.
Gulerødder samt porrer skåret i julienne tilsættes.
Suppen serveres med et drys persille.

Tilbehør:
Flûtes

Kan varieres i styrke ved at tilføje f.eks. tørrede chiliflager.

7 kommentarer:

  1. Kan kun sige at denne Thai karrysuppe var en imponerende succes i lørdags da vi serverede den for vores 8 gæster. Alle ville have opskiften bagefter. Så tusind tak for den. Den smager bare fantastisk.

    SvarSlet
  2. Hej Carsten!
    Hvor meget er 1/2 ingefær? Der er stor forskel på størrelsen, alt afhængig af forretningen.
    Hvor lang tid skal suppen simre, når man har kommet kylling og porrer og gulerødder i?
    Jeg sjusser mig frem idag, og glæder mig til at prøve den.
    Hilsen Per Vordingborg

    SvarSlet
  3. Hej Per
    Vil skyde på at ca. 70 gram ingefær er passende. Når kylling, porrer og gulerødder er kommet i suppen skal det simre i ca. 15 minutter eller til gulerødderne er møre.
    Mvh/ Carsten

    SvarSlet
  4. Hej Carsten.
    Tak for en super god opskrift, den sad lige i skabet ved familien. :o)
    MVH. Torben Vestervig

    SvarSlet
  5. Hej Carsten. Du skriver, at alle grøntsager mm skal tages op og smides ud. Og at suppen skal blendes. Men hvad er der så tilbage at blende? Jeg lavede suppen i går - og den blev vandtynd. Er det meningen? Hilsen Merete

    SvarSlet
  6. Hej.
    Lyder til at være en lækker suppe!
    Er også lidt nysggerig efter at høre vedr. grøntsagerne?? Blender man dem ikke bare med??


    Mvh Marianne

    SvarSlet
  7. Har nu lavet suppen for 2 gang, og den er endnu engang blevet helt fantastisk ! Kan kun anbefale den.
    Og mht. grønsagerne så har jeg blendet dem med, det bliver i hvert fald super lækkert.

    SvarSlet